Yazarlar

  • Osman Necmi Gürmen

    OSMAN NECMİ GÜRMEN, 1927 yılında doğdu. Hayatının değişik dönemleri, İstanbul’da, Paris’te, Siverek’te ve Bodrum’da geçti. Fransızca kaleme aldığı ilk romanı L’echarpe d’iris 1976 yılında Paris’te Gallimard tarafından basıldı, 1977 yılında Hürriyet Yayınları tarafından Ebem Kuşağı adıyla yayımlandı. 2003 yılında Menler Yayınları, eseri Delibozuklar Çiftliği adıyla yeniden yayımladı.

    Gürmen’in Türkçe olarak kaleme aldığı ikinci romanı Kılıç Uykuda Vurulur, 1978’de Hürriyet Yayınlarınca basıldı, 1979’da Fransızcaya çevrilip L’espadon adıyla Gallimard tarafından yayımlandı, 1981’de Norveççeye çevrilerek Oslo’daki Aschehoug Yayınevi tarafından Sverdfisken adıyla basıldı. 2003 yılında Menler Yayınları Kılıç Uykuda Vurulur’un yeni baskısını yaptı.

    Yapıtlarını iki ayrı dilde kaleme alan nadir yazarlardan olan Osman Necmi Gürmen, uzun bir aradan sonra döndüğü edebiyat dünyasını 2006 yılında Râna ile sarsmıştı… Daha sonra hem Fransızca hem Türkçe kaleme aldığı Mühtedi yayımlandı, bu roman ayrıca Japoncaya da çevrilerek basıldı. 2008 yılında L’Espadon, Ah vre Sevda! adıyla Türkçede yeniden yayımlandı. Osman Necmi Gürmen’in hikâyeleri, 2009 yılında Saint-Michel’in Develeri adı altında basıldı. 2010 yılında Neydi Suçun Zeliha! yayımlandı. Yazar halen Paris’te yaşıyor.

  • Bünyad Dinç

    Bünyad Dinç, 1960 Malatya doğumlu. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf ana sanat dalı mezunu. Atlas, NTV Tarih, Skylife, Magma gibi dergilerde yazıları ve fotoğrafları yayınlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye tanıtımlarıyla ilgili yaptığı çeşitli basılı yayınlarda fotoğrafları kullanıldı. Tarih Vakfının Mardin projesi kapsamında Taşın ve İnancın Şiiri Mardin kitabının fotoğraflarını çekti ve Topkapı sarayındaki Mardin fotoğrafları sergisini düzenledi.

    Yurtiçinde ve yurtdışında başka pek çok yayında ve sergide fotoğrafları kullanıldı. 12 yaşında başladığı doğa sporları serüvenine, Anadolu’nun ve dünyanın çeşitli coğrafyalarında hâlâ devam ediyor. Son yıllarda özellikle Anadolu tarihi ve arkeolojisi ile ilgileniyor.

    Tabii ki arazide.

  • Ömer Sercan

    1974’te Bursa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir ve Bursa’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye bölümünden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Medya Ekonomisi ve İşletmeciliği Yüksek Lisansı’na başladı.

    Öğrencilik yıllarında İstanbul Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübü’nde fotoğrafla başlayan uğraşını zamanla bir mesleğe dönüştürerek Türkiye’nin önemli ulusal gazete, dergi ve TV kanallarında muhabir/editör olarak çalıştı.

    Türkiye'nin önde gelen TV kuruluşlarında farklı içerikteki yapımların program danışmanlığı, metin yazarlığı ve yayın editörlüğünü üstlendi, çok sayıda tanıtım/belgesel/reklam filmlerinin senaryo/metinlerini yazdı. Farklı kurumlara dergi, süreli yayın ve çeşitli basılı eserler hazırladı. Halen metin yazarlığı, senaryo yazımı ve yayın editörlüğü çalışmalarını sürdürüyor.

  • Behzat Taş

    Zonguldak’ta doğdu. Orta öğrenimini Zonguldak TED Koleji’nde tamamladı. 
Küçük yaşlarda karikatürle tanıştı. İlk karikatürü Gırgır Dergisi’nde yayımlandı. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde okurken Eskişehir’de yerel gazetelerde mizah sayfaları hazırladı. Öğrencilik yıllarında çeşitli ulusal karikatür yarışmalarında ödüller kazandı.

    İstanbul Üniversitesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü Latin Dili ve Edebiyatı anabilim dalından mezun oldu. Devam ettiği bir diğer okul ise Gırgır mizah dergisi oldu. Limon, Çarşaf, Pişmiş Kelle dergilerinde çizdi. 2003 yılında arkadaşlarıyla birlikte Kırmızı Alarm mizah dergisini kurdu. Çeşitli günlük gazetelerde grafiker ve karikatürist olarak çalıştı.

    2006 yılından bu yana genç kuşaklar için çizgili kitaplar üretiyor. İlk kitabı Anadolu’nun Eski Sakinleri, MEB Sosyal Bilgiler ders kitaplarında kaynak kitap olarak gösterildi. Oluşturduğu Lithos Grubu’yla tarih, bilim, kültür konuları ve antikçağ Anadolu’suyla ilgili öykü ve senaryolar hazırlamaya devam ediyor. Karikatürcüler Derneği, TGC ve TSYD üyesidir.